Tüm dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi sebebi ile 17 Şubat-03 Mart 2020 tarihleri arasında başvurusu alınmış olan Erasmus+ Programı 2019-1-TR01-KA103-069565 ve  2019-1-TR01-KA103-069689 numaralı konsorsiyum projeleri kapsamında personel ders verme ve eğitim alma hareketlilikleri ilanı için seçim süreci tamamlanmamış olup söz konusu ilan askıya alınmıştır.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın da belirttiği üzere  “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu, bundan dolayı da öğrenci/personel seçilse dahi hareketliliklere katılamayacakları için yeni ilana çıkılmaması, çıkılan ilanların sonuçlarının ilan edilmemesi gerekmektedir.

Dolayısıyla Erasmus hareketliliği şu anki salgın koşullarında yapılamayacaktır ve başvuruların ne zaman tamamlanacağı henüz netlik kazanmamıştır. YÖK tarafından yapılacak uluslararası hareketliliklerin tekrar başlatılması talimatına kadar Erasmus Hareketliliklerinin hiçbir aşamasının gerçekleşmeyeceğini vurgulamak isteriz. Bu durumun ne zaman sona ereceği ve hareketliliğe tekrar ne zaman izin verileceği ise belirsizliğini korumaktadır.

Süreç ile ilgili tüm güncellemeler sizlerle web sitemiz aracılığı ile paylaşılacaktır.

20 Mayıs 2020