Uşak Üniversitesinin koordinatörlüğünü yapacağı Avrupa' ya Açılan Yedi Kapı (Seven Doors to Europe) Erasmus projemiz Türkiye'nin 7 Bölgesinden 7 Üniversite ve 7 Sanayi ve Ticaret Odasını bir araya getirecektir. Uşak Üniversitesi Ulusal İlişkiler Ofisi tarafından bu proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 Konsorsiyum çağrı döneminde yapılan başvurular içerisinde en yüksek hareketlilik sayısı ile hibelendirilmiştir.

Konsorsiyumun kapsamı Türkiye'nin yedi bölgesini içerecek şekildedir:

Akdeniz Bölgesini temsilen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası,

Doğu Anadolu Bölgesini temsilen Fırat Üniversitesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası,

Ege Bölgesini temsilen Uşak Üniversitesi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası,

Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Odası,

İç Anadolu Bölgesini temsilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası,

Karadeniz Bölgesini temsilen Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası,

Marmara Bölgesini temsilen Bursa Teknik Üniversitesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası.

Konsorsiyumun bu kapsayıcı tematik odağı ışığında ulusal işbirliği artırılmasının yanı sıra kurumların uluslararasılaşma stratejilerine de katkıda bulunulacaktır.

24 ay sürecek olan bu konsorsiyum projesinde öğrencilerimiz için en az 2 ay staj hareketliliği, personellerimiz için en fazla 5 gün eğitim alma/ ders verme hareketliliğini planlanmaktadır.

Eylül ayı içerisinde proje ortağı tüm kurumların katılımıyla proje açılış toplantısı Üniversitemizde gerçekleştirilecektir.

09 Temmuz 2019